Újabb kínos kommunikációs zavar: a miskolci polgármesterhez nem jutott el az 1300 bevándorlóról szóló fideszes sorvezető?

2018. január 17., 18:16

Szerző:

Ismét kommunikációs rövidzárlat keletkezett a Fideszben ama bizonyos titokban befogadott 1300 menekülttel kapcsolatban – írja a Hír TV.

A fidesz pillantnyilag érvényes kommunikációs panelja szerint az oltalmazotti státuszt kapott menekültek 90 százaléka később elment Nyugat-Európába, Kriza Ákos miskolci polgármester viszont arról beszélt a városi közgyűléseben egy jobbikos képviselő érdeklődésére, hogy

a befogadott menekültek „itt találtak otthont, Magyarországon”,

noha a Fidesz még sorvezetőt is küldött országgyűlési képviselőinek és választókerületi elnökeinek, mit kell mondaniuk az ügyben. Hát nem ezt. Szegény Krizához a jelek szerint nem érkezett meg a saját álláspontja.

Mint ismeretes, az Orbán-kormány, magas rangú tisztségviselője, Altusz Kristóf európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár a minap úgy nyilatkozott egy máltai lapnak, hogy Magyarország tavaly 1300 menekültnek adott oltalmazotti státuszt a legnagyobb titokban – majdnem pont annyit, amennyivel szemben Orbánék az uniós  elvárásokra magasról téve nem voltak hajlandók lefolytatni a menekültügyi eljárást.

A számokat a menekültügyi hatóság is megerősítette.  

Altusz bejelentése meglehetős meglepetést keltett az országban, ahol a kormánypárt súlyos milliárdokért kampányol újraválasztásáért a migráció ellen, és ugyancsak milliárdokat költ a határvédelemre. 

A Fidesz ezért utóbb azt találta ki, hogy Németh Szilárd mondja azt: ezek a menekültek nem azok a menekültek, a befogadottak ugyanis „a genfi egyezmény" miatt kaptak oltalmazotti státuszt Magyarországtól. 

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.