Újabb 28 millióval drágult a szép emlékű vizes-vb

2017. október 25., 11:21

Szerző:

Immáron három hónapja, hogy befejeződött a nevezetes budapesti úszó-világbajnokság, ez azonban nem jelenti azt, hogy a világesemény költségei ne tudnának még mindig tovább és tovább emelkedni. Ezúttal egy 28 millió forintos tételt talált az Átlátszó az EU-s közbeszerzési értesítőben.

Fotó: Fotó: MTI/Balogh zoltán

A sporteseményt szervező Bp2017 Kft. tavaly év végén bízta meg a Hanley Service Kft.-t a balatonfüredi nyílt vízi úszáshoz szükséges létesítmények tervezésével és kivitelezésével. A cég három pályázó közül, nettó 270 millió forintos ajánlattal nyerte meg a tendert, de kiderült, hogy akkor nem gondoltak mindenre.

Az EU-s közbeszerzési értesítő 2017. október 21-i számában megjelent tájékoztatás szerint ugyanis a szerződés összegét megemelték nettó 27,85 millió forinttal, különböző pótmunkák miatt.

Konkrétan azért, mert a kültéri stégeket sötétkék, tűzálló szőnyeggel borították be, emellett a 100 nm-es VIP-sátor nem puha, hanem merev falú lett. Továbbá: a Tagore sétányon gyorsított ütemterv szerint kellett végezni a bontási munkálatokat. Valamint rájöttek, hogy klíma kell a létesítményekbe. Egészen pontosan 54 berendezés.

A budapesti székhelyű, 2012-ben bejegyzett Hanley Service Kft. tulajdonosa Lacza Zsolt. A 24.hu összesítése szerint a cég tavaly májusban 18 nap leforgása alatt összesen 1,7 milliárd forint értékű tanuszoda, illetve tornaterem építésére vonatkozó közbeszerzést nyert el, de a 444 nemrég számolt be arról, hogy egyetlen épület sem készült el határidőre.

A nyilvánosságra került szerződések értéke ezzel a módosítással együtt nettó 107 milliárd, vagyis bruttó 135,89 milliárd forint.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.