Új oktatók is érkeznek a FreeSzfe tanári karába

Egyelőre nem tudni, kik, de többen is vállalták a diákok oktatását.

2021. március 19., 06:15

Szerző:

Mint ismert, öt európai egyetem veheti át az SZFE volt hallgatóit formálisan, a külföldi egyetemek elismerik az eddig megszerzett krediteket, és náluk vehetik át a diplomájukat a magyar diákok. A Freeszfe Egyesület szerint az eddig ismert 150 diáknál többen is élnének a lehetőséggel, ezért továbbra is tárgyalnak más intézményekkel – írja az ATV.

Ladányi Jancsó Jákob rendező mesterszakos hallgató​ az ATV Startban elmondta, hogy az Emergency Exit programjuk az egyetemfoglalás végén indult el, amikor páran azon kezdtek gondolkodni, hogy milyen alternatív megoldások vannak a képzésük folytatására. Fizikailag az oktatás jelenleg az online térben zajlik, egyelőre várják, hogy új helyet találjanak. Amíg ez nem történik meg, addig kölcsön-helyszíneken folytatódik az oktatás, amiket a támogatóktól kapnak. 

„Az oktatás Budapesten, a FreeSzfe Egyesület keretében, a régi tanárokkal fog zajlani, illetve új tanárokkal is bővül a kar” – mondta a műsorban Ladányi, majd hozzátette, hogy ezt az oktatást fogják külföldről akkreditálni, és a végén pedig diplomát kapnak a diákok. Azt egyelőre nem tudni, hogy kikkel fog bővülni a korábbról megmaradt tanári kar, azt azonban a diákok közül már most többen jelezték, hogy ők is élnének a külföldi diploma lehetőségével. A 450 diákból az első felmérés alapján 200-an jelezték, hogy szeretnének élni az Emergency Exitnek nevezett lehetőséggel. 

(Kiemelt kép: MTI | Mónus Márton)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.