Zebrákkal gazdagodott a Blaha Lujza tér

Ráfér a felújítás a lecsúszott Blahára.

2022. március 30., 16:35

Szerző:

Két új gyalogátkelőhelyet alakítottak ki a Rákóczi út és a Nagykörút csomópontjában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel. 

A Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződésében összesen három új gyalogátkelőt létesítenek: ezek közül kettő – az Erzsébet körúti és a tér túloldalán lévő Rákóczi úti – készült el most. A harmadikat a tér sarkánál, a buszmegállóhoz közel akkor lehet kialakítani, ha az már nem munkaterületre vezet.

Továbbá új jelzőlámpák segítik a közlekedést. A tér korszerűsítésével mind a négy ágban felszíni akadálymentes, hangjelzéssel kiegészített gyalogosátkelő lesz a három új, valamint a József körúton már meglévő, illetve megmaradó átkelőnek köszönhetően. Az Erzsébet körúti középszigeten álló közvilágítási oszlopot februárban cserélték ki a kivitelező munkatársai, hogy kialakíthassák a gyalogátkelőt.

Elkezdődött a növénykazetták burkolatának felhelyezése, és már tartanak a további fatelepítés előkészületei. Folyamatban van a mesterséges váztalaj kialakítása, amelynek célja, hogy segítse a faveremrácsba kerülő fák gyökérzetének növekedését, egyúttal megfelelő alépítményként szolgáljon a térburkolatnak.

A BKK közölte azt is, hogy a Blaha Lujza tér felújítása és a Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan az év végére készül el. A munkák ideje alatt az Europeum bevásárlóközpont zavartalanul üzemel. A tér felújításával egy időben, a saját beruházásában megújul a Corvin Áruház is.

(Kiemelt kép: Új gyalogátkelőhelyek a Blaha Lujza téren. Fotó: Budapest Városháza Facebook)