Új gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek

Nőtt a 900 millió forintos korrupciós ügy gyanúsítottjainak száma. 

2022. június 8., 07:25

Szerző:

Tizenhatra nőtt az igazságügyi tárca volt miniszterhelyettesét és a Magyar Végrehajtói Kar elnökét érintő, csaknem 900 millió forintos korrupciós ügy gyanúsítottjainak száma, tudta meg a hvg.hu. Előzetes letartóztatásban maga Schadl György és még egy gyanúsított ül, míg Völner Pál, korábbi fideszes államtitkár szabadlábon védekezik.

Újabb gyanúsítottja van a Völner–Schadl-ügynek, összesen tizenhatra nőtt az Igazságügyi Minisztérium volt miniszterhelyettese és államtitkárán, Völner Pálnak a bukásához vezető, és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar jelenlegi elnökét is mélybe rántó korrupciós botrány terheltjeinek száma.

Az ügyben nyomozó hatósági, tehát az eljáró Központi Nyomozó Főügyészség közölte a HVG-vel: június 7-i állapot szerint “az ügyben 16 gyanúsított van, akik közül 2 személy – köztük a végrehajtói kar elnöke – van letartóztatásban 2022. augusztus 8-ig, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik”.

Azt egyelőre nem lehet tudni, ki az újabb gyanúsítottja a korrupciós botránynak.

(Kiemelt kép: Völner Pál. Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel teljes egészében magyar tulajdonba került a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat – közölte a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. hétfőn.