Új felüljáró épülhet Budapesten

Évtizedes elmaradás teljesülne ezzel.

2022. január 14., 20:35

Szerző:

A XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete ellenszavazat nélkül támogatta a Szegedi úti felüljáró továbbtervezését – jelentette be Fürjes Balázs a Facebook-oldalán. A Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára még egy dicséretet is kiosztott ezért a kerületet évtizedek óta vezető, ellenzéki Tóth Józsefnek.

Az államtitkár tájékoztatása szerint a tervezést a kormány megbízásából a Vitézy Dávid vezette Budapest Fejlesztési Központ végzi majd, az építés költségeit pedig a kormány biztosítja. Mint írja, a tervről még Karácsony Gergely főpolgármesterrel is megállapodtak a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, a kormányzati elképzelést eddig támogatja a fővárosi és az angyalföldi városvezetés is.

A Szegedi úti felüljáró továbbtervezése Fürjes szerint megteremtené a szomszédos Zugló és Angyalföld közötti hiányzó kapcsolatot, ezzel pedig megkönnyítené az ott élők mindennapi közlekedését. A felüljáró megépítése az államtitkár szerint kulcsfontosságú szerepet tölt be a Városliget autómentesítésében, azonban a tervezés folytatásához még a fővárosi és a XIV. kerületi önkormányzat támogatása is szükséges, írja az Inforádió.

(Kiemelt kép: Fürjes Balázs Facebook-oldala)