400 helyett 620 embert rúghatnak ki a kormány stratégiai partnerétől

Újpest polgármestere szerint nagyobb a baj, mint amit korábban hittek. Jelenleg áll a munka, mert már gázt sem kap a cég.

2022. június 17., 17:04

Szerző:

„Ez a hét az állásbörzéről szólt a Tungsramnál, de nagyobb a baj, mint hittük. Nem 400, hanem 620 embert értesítenek az elkövetkezendő órákban is arról, hogy érintettek a csoportos létszámleépítésben. Vagyis nagy valószínűséggel ki lesznek rúgva. A cég egyébként a kormány stratégiai partnere. Ezt azért ízlelgessük kicsit”

 – írja Facebook-oldalán Déri Tibor, Újpest polgármestere.

Budapest IV. kerületének vezetője hozzátette: jelenleg áll a munka, mert az üzemben nincs gáz., a szolgáltató ugyanis már nem ad egy köbmétert sem. De próbálnak dolgozni a megoldáson, hogy legalább a termelés még el tudjon indulni.

”Iszonyatos mennyiségű pénzzel tartozik a Tungsram a partner vállalkozásoknak. Augusztus 2-án csődtárgyalás lesz, több mint 1200 beszállítóval kell megállapodni. Ha ez sikerül, lesz folytatás, ha nem, akkor... Akkor ki tudja.”

Mint kiderült, a héten többnapos állásbörze volt a cégnél. Sok vállalkozás szívesen venne fel embereket, ráadásul ott van a főváros is, amely a közszolgáltatásokba akár 1000 dolgozót is vár – írja Déri.

(Kiemelt képünk: a Tungsram Nagykanizsai Fényforrásgyár dolgozói a horvátországi segélyszállítmány kompakt izzóit ellenőrzik 2020. március 31-én. Fotó: Varga György / MTI)

08:17

Hétfőn meg kell semmisíteni a választási irodákban az áprilisi országgyűlési választás és népszavazás ajánlóíveit, a szavazólapokat és az egyéb választási iratokat a jegyzőkönyvek kivételével; utóbbiakat a Magyar Nemzeti Levéltárban őrzik tovább.