Túl sokan szülnének a Szent Imre Kórházban, ezért szigorítanak a szülési szabályokon

Novembertől a szülésznők munkaidőn túli szülőszobai jelenléte megszűnik, vagyis részlegesen megszűnt a szülésznőválasztás lehetősége a Szent Imre Kórházban.

2022. október 15., 18:00

Szerző:

„A területen kívüli, csak a szülés idejére ideiglenes(en) bejelentkezett szülések száma elképeszőt módon emelkedett, köszönhető kórházunk kimagaslóan jó hírnevének. Ugyanakkor egyértelmű, hogy ez veszélyezteti a biztonságos szülészeti ellátást. (...) A kedvezőtlen tendenica megfordítása érdekében (...) a vajúdás és szülés kísérésének biztonsága érdekében a szülésznők munkaidőn túli szülőszobai jelenlétét 2022. november 1-től megyszüntetjük ” – írta a Szent Imre Kórház a Facebookon.

Magyarázatuk szerint, így a szabad szülésznőválasztást úgy tudják biztosítani, hogy a szolgálatban lévő szülésznők közül választhat a kismama. Az intézmény közleményében felidézte, hogy „a fogadott szülésznő intézménye az egészségügyi szolgálati jogviszony(ról) szóló törvény szerint 2021. január óta kórházunkban sem működik, hasonlóan egyéb szülészeti intézményekhez. Ugyanakkor lehetőség volt arra, hogy a várandósok egyéni vagy kiscsoportos szülésfelkészítésen vegyenek rész.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter)

2022. december 3., 19:59

Az  Agrárminisztérium államtitkára a vadhúst és az abból készült ételeket már gyermekkorban szükséges lenne népszerűsíteni, a közétkezésbe is bevezetni.