Továbbra is jelen van a koronavírus a szennyvízben

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

2022. június 7., 18:15

Szerző:

Azt írták: a szennyvízben a koronavírus koncentrációja az országos átlagot tekintve az előző héthez képest nem változott. A vizsgált városok több mint felében a vírus örökítőanyag-koncentrációjának stagnálása jellemző, a többi településen – Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon és Zalaegerszegen – csökkenés tapasztalható – írták.

Hozzátették, a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja hét településen az „alacsony”, 15 helyszínen pedig a „mérsékelt” tartományba sorolható.

„Az eredmények a járvány leszálló ágára jellemző ingadozva csökkenő görbére illeszkednek”

– közölte az NNK.

(Kiemelt képünk: A Tettye Forrásház Zrt. felújítás alatt álló pécsi szennyvíztisztító üzemének jelenlegi (az előtérben), valamint épülő (a háttérben) biológiai medencéje 2019. szeptember 26-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás)

14:56

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.