Tordai Bence szerint „Fideszhez köthető szélsőjobboldali figurák” próbálják a feszültséget kelteni a tüntetéseken

2018. december 15., 15:59

Szerző:

– Jelenleg is egyeztetnek arról az ellenzéki pártok, hogyan lehet még hatékonyabb, még békésebb és még több embert megmozgató tüntetéseket, illetve útlezárásokat, blokádokat szervezni a következő napokra nemcsak Budapesten, hanem szerte az országban, egészen karácsonyig – jelentette be Tordai Bence. A Pérbeszéd parlamenti képviselője szerint most az az ellenzék feladata, hogy a következő héten megszervezze és felépítse a formai kereteit „a hosszú távú polgári ellenállásnak” – ezzel lehet megakadályozni a rabszolgatörvény életbe lépését.

Közlése szerint a Párbeszéd az utcai ellenállás és a polgári engedetlenség folyamatának előrelendítése érdekében egy hárompontos csomagot javasol: a munkáltatóktól azt kérik, álljanak ki a dolgozóik mellett és nyilatkozatban, közleményben vállaljanak kötelezettséget arra, hogy nem fogják bevezetni a 400 órás kötelező túlmunkát.

Tordai kijelentette: azt várják a belügyminisztertől, hogy tartsa fenn a békét a tüntetéseken, utasítsa az eljáró rendőröket arra, hogy ne használjanak feleslegesen könnygázt, és akadályozzák meg a provokátorok fellépését. A politikus szerint ugyanis olyan értesülések jutottak el a Párbeszédhez, miszerint „Fideszhez köthető szélsőjobboldali figurák” jelennek meg a vasárnapi tüntetésen és próbálnak meg feszültséget és a botrányt kelteni.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.