Töltőn hagyott roller miatt vált lakhatatlanná 16 lakás Zalaegerszegen

Egy anyuka töltőre tette a gyerekek rollerét, majd elment a boltba, a nagymama vette észre elsőként a füstszagot.

2023. május 8., 09:33

Szerző:

Több lakás teljesen kiégett egy zalaegerszegi társasházban, ahol töltőn hagyott elektromos roller okozott tüzet szombaton - közölte az RTL Híradó.

A rollert egy földszinti lakásban lakó nő tette fel töltőre, majd elment a gyerekekkel a boltba. A nagymama maradt otthon, ő jelezte telefonon a lányának, hogy tűz van a gyerekszobában. A lángok pillanatok alatt tovább terjedtek, a lakás megsemmisült és több más ingatlan is lakhatatlanná vált az épületben, tűzoltók és rendőrök menekítették ki az ott élőket. 

A társasház 16 lakásából összesen 49 lakó átmenetileg rokonoknál, barátoknál húzza meg magát, egy családnak pedig az önkormányzat biztosít szállást.

 

 (Képünk illusztráció: MTI/Mihádák Zoltán)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.