Több mint 15 ezren érkeztek Ukrajnából csütörtökön

Csaknem 400, Ukrajnából érkezett menekültnek állítottak ki ideiglenes tartózkodási engedélyt.

2022. augusztus 12., 07:21

Szerző:

Magyarország területére 2022. augusztus 11-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 7588 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 8193 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett – közölte a rendőrség.

Csaknem 400-an kértek ideiglenes tartózkodási engedélyt

A beléptetettek közül a rendőrség 393 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

(Kiemelt kép: Ukrajnából érkezett menekültek a BMSZKI Gyáli úti épületében, Budapesten, 2022. február 28-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.