Több mint 13 ezren jöttek Magyarországra szombaton a háború elől

Magyarország területére 2022. július 09-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 6768 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6380 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

2022. július 10., 08:00

Szerző:

A beléptetettek közül a rendőrség 372 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. július 09-én 79 ember, köztük 33 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

A rendőrök továbbra is segítik a háború elől menekülőket.

(Kiemelt kép: ukrán menekültek. Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

Tegnap 19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

Tegnap 18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.