Ezekre a megyékre adtak ki figyelmeztetést az extrém időjárás miatt

Összesen 12 megyére.

2022. január 28., 08:21

Szerző:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken a frontális felhőzet dél felé elhagyja hazánkat, mögötte felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Délután vastagabb felhők érkeznek észak felől, és elszórtan fordulhat elő zápor, estétől növekvő eséllyel hózáporok is lehetnek. Egy-egy helyen az ég is megdörrenhet. 

A nyugati, északnyugati szél nagy területen viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 10 fok között valószínű, de az északkeleti határnál ennél néhány fokkal hidegebb is lehet. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Veszprém megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer per órát. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.