Tizennyolc órán át várakoztattak egy beteget a Jahn Ferenc sürgősségijén

2017. október 30., 07:23

Szerző:

Az erről szóló történetet egy nő mesélte el az RTL Klub Híradójának. Elmondása szerint néhány nappal ezelőtt az apját kísérte be a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház sürgősségi osztályára, ahova délután négy órakor érkeztek meg, és csak másnap délelőtt háromnegyed 11-kor távozhattak. A nő fényképeket is készített, amelyeken azt lehet látni, hogy a reménybeli páciensek a földön vagy valamelyik széksoron fekve vészelik át a hosszúra nyúló várakozási időt. Egy idős néni magatehetetlenül feküdt az ágyon,. Hamarabb ott volt mint mi, és senki rá nem nézett” – mesélte. Volt, aki a fájdalmaival küzdve várt 10-15 órát.

Az RTL Klub az ügyben megkérdezte a Jahn Ferencet, de a kórháztól nem kapott választ a kérdéseire, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ viszont úgy felelt, hogy a sürgősségi osztályon naponta 90-100 embert látnak el az orvosok a legjobb tudásuk szerint. és mindent megtesznek a biztonságos, magas színvonalú betegellátás érdekében. Ebből mindazonáltal másnap nem sok látszott, az RTL Klub Híradója ugyanis rejtett kamerával ment be a Jahn Ferenc sürgősségijére, ahol kevés volt a beteg, de ellenére órákon át várakoztatták őket. Valaki, aki két óra múltán láttak el, elmondta, ez viszonylag jó időnek számít ahhoz képest, hogy váratták már 10, sőt 13 órán át is.

A Jahn Ferenc kezd állandó szereplője lenni a magyar egészségügy botránykrónikáinak. Június elején 20 percen át kellett várnia orvosra egy nőnek, aki epilepsziás görcsökben esett össze a kórház előtt, három héttel később pedig az a hír röppent fel, hogy a hármas számú belgyógyászati osztályt be kellett zárni, mert tömegével mondtak fel ápolók és nővérek, hogy átmenjenek dolgoznia soroksári IKEA-ba.

06:18

Magyarország egyetlen esetben sem fogja tudni támogatni Ukrajna transzatlanti és európai integrációját, amíg a kárpátaljai magyar iskolák veszélyben vannak - írta hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter péntek este, miután megbeszélést folytatott Ilze Brands Kherisszel, az ENSZ emberi jogokért felelős főtitkár-helyettesével.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.