Tizenhét nap telt el az évből, de Mészáros Lőrinc már több mint 100 milliárdot nyert

2018. január 18., 11:21

Szerző:

2018 még csak 17 napja tart, de Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és oligarcha már 100,36 milliárd forint értékben nyert közbeszerzést – írja a hvg.hu. Mintegy 3 milliárddal drágábban, 1,78 millárd helyett 4,76 milliárd forintért nyert el a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az Euroaszfalt Kft. egy uniós forrásból megvalósuló munkát.

Fotó: MTI/Beliczay László

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. és a DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. közös tenderét vitték el  győztesek. A felcsúti polgármester cége Szentendrén fog szennyvíztisztító-telepet korszerűsíteni.

A tenderre Orbán Viktor barátja és volt iskolatársa mellett még hárman jelentkeztek, a Hódút Kft., a többek között 4,5 milliárdos szennyvízberuházást nyert Penta Általános Építőipari Kft. és a Swietelsky Magyarország Kft. A nyertes ajánlattevő pedig Mészáros Lőrinc cége lett, amely

167 százalékkal drágábban vállalta el a munkát, mint az eredetileg becsült összeg.

A hvg.hu becslése szerint Mészáros Lőrinc a cégeinek újabb 4,76 milliárd forintos gazdagodásával átlépte a százmilliárdos álomhatárt 2018-ban: eddig 100,36 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket.

Az Átlátszó általunk is ismertetett számításai szerint a felcsúti kebelbarát – akiről már nem csak az ellenzék szűkülő köreiben és a megmaradt szabad sajtóban gondolják, hogy a  miniszterelnök strómanja, hanem a magyar közvélemény egyre nagyobb részében is – 2017 végéig mindösszesen 476 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert. Az összeg 83 százalékát az összmagyarság boldogulásának egyik legmegveszekedettebb kerékkötője, az Európai Unió bocsátotta a Vál-völgyi polihisztor és palotagróf rendelkezésére. 

2024. április 19., 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

2024. április 19., 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

2024. április 19., 15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.