Tíz év után kapták el a betörőt

Letartóztattak egy férfit, aki a gyanú szerint társával kirabolt egy idős nőt még 2010-ben. A gyanúsítotthoz a rablók által menekülés közben eldobált tárgyak, és az azokon található DNS-minták vezettek el.

2021. február 18., 18:39

Szerző:

A Budapest Környéki Törvényszék azt ismertette, hogy tíz éve egy idős, alvó nő otthonába tört be a két férfi. Arra kényszerítették a nőt, hogy nyissa ki a széfet, és adja át értékeit. A rablók elloptak 1400 eurót, 150 amerikai dollárt, 90 000 forintot és egy 230 000 forintos digitális fényképezőgépet, majd elmenekültek.

Azonban észrevette egy rendőr a férfiakat, aki erősítést hívott, és járőrtársaival együtt megpróbálták elfogni a rablókat. Menekülés közben a fosztogatók eldobtak néhány tárgyat, ezeket megtalálták a rendőrök. A tárgyakról DNS-mintákat vettek, és ezek alapján idén januárjában azonosították a feltételezett elkövetőket. Egyiküket sikerült is elfogni.

Az elfogott férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás miatt eljárást indított. Az ügyészség pedig szökés, bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatását.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén kihallgatta a gyanúsítottat, elrendelte letartóztatását március 18-ig. A bíróság nem találta megalapozottnak a bűnismétlés veszélyét.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.