Vadászbaleset egy Tisza-parti faluban: egy helyi képviselő adta le a lövést

2020. február 24., 13:30

Szerző:

Bár az ügyről senki nem beszél szívesen és a megyei lapok is csendben vannak, a 24.hu-nak sikerült konkrét információkat szerezni arról a vadászbalesetről, ami egy Tisza-parti faluban, Tiszasülyön történt.

A szolnoki rendőrség a portál érdeklődésére megerősítette, hogy nyomoznak az ügyben. Tavaly december 13-án délelőtt a falu külterületén megtartott vadászat során egy vadász lőtt sérüléseket szenvedett. Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást a Szolnoki Rendőrkapitányság, de többet a nyomozás érdekeire tekintettel nem mondtak.

A 24.hu kiderítette: a sérülést okozó lövést leadó vadász a helyi önkormányzat független képviselője, a vadásztársaság tagja, Szentiványi András volt, amit végül ő is elismert a portálnak.

Szentiványi egy általa meghívott társaságnak szervezett vendégvadászatot. Fácánra mentek sörétes puskával, a baleset pedig egy olyan nagyobb gödörnél történt, ami jó eséllyel lehet fácánok pihenőhelye. Itt sült el valahogyan Szentiványi András fegyvere. A képviselő szerint

az általa meglőtt nő már jól van, nem szenvedett maradandó sérülést.

Fegyvereit állítólag lefoglalták, a vadászengedélyét akár évekre is bevonhatják, de börtönt aligha fog kapni.

„Sajnáljuk, ami történt, ez bármelyik vadásszal előfordulhat. Az első közös vadászaton tartottak erről egy rövid tájékoztatót nekünk. Sajnálatos baleset történt, ezt mondták. És hogy többet nem mondhatnak az ügyről. Úgy higgye el, hogy azóta mi egy kurva szót nem szóltunk erről. Lezártuk.”

- összegezte a történteket egy helyi vadász a 24.hu-nak.