Tiltakoznak a bulinegyed vendéglátósai a friss kerületi korlátozás miatt, amely szerint este 10-kor kell zárniuk

2020. május 23., 13:07

Szerző:

Bár a kijárási korlátozások budapesti feloldása után a fővárosi vendéglátóhelyek teraszai fogadhatnak vendéget, nem tért vissza a teljes szabadság – többek között erre figyelmeztet közleményében az Erzsébetvárosi önkormányzat.

Koronavírus - A fővárosban is kinyithattak a vendéglátóhel Koronavírus - A fővárosban is kinyithattak a vendéglátóhelyek
Fotó: Koszticsák Szilárd

Felhívják a figyelmet arra, hogy teraszok csak engedéllyel működhetnek, hogy csak úgy lehet kialakítani ilyen helyet, hogy legalább két méter széles járdaszakasz maradjon egy legalább egy méter széles terasz mellett. Ezen túl nem szólhat zene, és este tízkor be kell zárni a teraszokat, sem asztalok, sem székek nem lehetnek kint az utcán.

A hivatal arra is figyelmeztet, hogy ezt folyamatosan ellenőrzik a kerületi fenntartású helyeken.

A 24.hu úgy tudja, hogy a vendéglátósok nem értenek egyet az új korlátozásokkal, emiatt tiltakozást szereznek, méghozzá úgy, hogy már szombaton sem zárnak be este tízkor.

Új telefonszámon érhető el ezután az ügyeleti ellátás: az 1830-as központi telefonszámot kell annak tárcsáznia, aki az ellátásszervezéssel akar kapcsolatba lépni. Amikor a beteg felhívja a 1830-as központi számot, az irányítószáma alapján kapcsolják az illetékes vármegye mentésirányítását, és ott döntenek a következő lépésről.