Tiborcz István újra bevásárolt, ezúttal egy bankot

A banknál vezetőcserét egyelőre nem terveznek. 

2021. december 30., 11:19

Szerző:

A BDPST Group, vagyis Tiborcz István cége belépett a bankpiacra, megvásárolta a Gránit Bank többségét – írja a Telex. A BDPST bejelentése szerint továbbra is Hegedüs Éva, a jelenlegi elnök-vezérigazgató irányítja majd a bankot.  

Tiborcz vállalata úgy válik többségi tulajdonossá, hogy megvásárolta Hegedüs Éva cégét (E.P.M. Tanácsadó Kft.). A BDPST  tőkeemelést is kilátásba helyezett a jövőben a Gránit Banknál.

„A Gránit Bank megvásárlása minden, számunkra fontos feltételnek megfelel, mert olyan jövőorientált befektetés, amely hosszú távú, amelyben tere van a digitalizációnak és az innovációnak egyaránt”

– hangsúlyozta Tiborcz István. A BDPST Zrt. közleményében az is olvasható, hogy az üzletrész-adásvételi szerződést már aláírták, ezáltal a Gránit Bank 57 százaléka lesz a Tiborcz tulajdonában. A tranzakció lezárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti engedélyt már be is nyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz. Az elbírálás még folyamatban van. 

(Kiemelt kép: Tiborcz István. Fotó: BDPST)

 

 

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.