Természetes fegyver a koronavírus ellen

Abból van elég Magyarországon. 

2021. december 6., 07:58

Szerző:

A koronavírus terjedésének incidenciája 45 százalékkal magasabb enyhe szél vagy állott levegő mellett, mint erős szélben egy New York-i adatok alapján végzett kutatás tanúsága szerint – szúrta ki a MedicalXpress hírét az Infostart.

A megállapítást a New York állambeli Suffolk megyében 2020 március 16. és december 31. között gyűjtött több mint 96 ezer eset közegészségügyi adataiból, illetve széljárási adatbázisából együttesen nyerték ki a kutatók. 

A kapott eredményeket Sean Clouston kutatásvezető így foglalta össze:

A valódi veszélyt valójában az állott levegő jelenti a fertőzés terjedésével kapcsolatosan. Az eredmények arra utalnak, hogy mindannyian nagyobb biztonságban vagyunk, ha a levegő áramlása jelentősebb.

A kutató és társai azt is megállapították, hogy a melegebb, kevés széllel járó napokon, amikor az emberek a szabadban gyülekeztek, jelentősen több fertőzésátvitel történt. Átfogó elemzésük kimutatta, hogy a 16–28 Celsius-fok közötti hőmérsékletű napokon, amikor a szél sebessége alacsonyabb volt, mint 8,85 kilométer/óra, szignifikánsan nagyobb volt a friss fertőzések előfordulása, mint hasonló napokon, ha az átlagos szélsebesség nagyobb volt, mint 8,85 kilométer/óra.

(Kiemelt kép: Balatonfenyves, 2021. október 21. Kilátszik a Balaton medre a balatonfenyvesi partszakasznál 2021. október 21-én. Az erős dél-nyugati szél kibillentette medréből a Balaton vizét. MTI/Varga György)

 

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.