Nagy átalakítások jönnek Terézvárosban

A munkálatok márciusban kezdődnek meg, és egy évig tartanak majd.

2021. december 2., 15:56

Szerző:

Megújul és biztonságosabb lesz a VI. kerületi Podmaniczky utca, ahol március közepén indulhat a korszerűsítés. A Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti szakaszon a felújításnak köszönhetően több hely juthat a gyalogos és kerékpáros közlekedőknek, de az útpálya burkolatát is lecserélik, derül ki a BKK tájékoztatásából.

A felújítás kiviteli tervei idén márciusban készültek el, az ősszel pedig lezárult a szerződéskötés folyamata: a BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a PENTA Kft. aláírta a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést. A munkaterület-átadás 2022 márciusában várható, a felújítás pedig várhatóan 2023 tavaszán készülhet el a 310 méteres útszakaszon.

Ennek keretében megújul az útpálya burkolata, a Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópont létesül három gyalogátkelőhellyel, és mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki. Az érintett szakaszon változik a parkolás rendje is: párhuzamos parkolás lesz a jelenlegi ferde helyett. Emellett a közvilágítás is megújul, a mostani fák mellé pedig 10 újat telepítenek. A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában a kihasználatlan jobbra kanyarodó sáv megszűnik, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre.

(Kiemelt kép: BKK - Nyerő Simon)