Teljesen nyíltan használja a Fidesz a Kubatov-listát, ezúttal Simonka György posztolta ki, hogy így hívogatja a választókat

2019. május 26., 17:40

Szerző:

Nemrég számoltunk be róla, hogy egy fideszes országgyűlési képviselő, Zsigmond Barna Pál véletlenül kiposztolta a saját Facebook-oldalára, hogy az úgynevezett Kubatov-lista alapján hívogatja a választópolgárokat és buzdítja őket a kormánypárt melletti szavazásra. A képviselő a lebukás után levágatta a fotójáról a listát, mivel ő is tisztában volt vele, hogy a Kubatov-lista adatgyűjtési módszere törvénytelen.

Ám úgy tűnik, a költségvetési csalással meggyanúsított, ám az uniós pénzek eltüntetésére használt hálózatát egyelőre érintetlenül megőrző Simonka György viszont egyáltalán nem zavartatta magát. A 444 vette észre, hogy a fideszes képviselő simán kiposztolt több fotót a saját Facebook-oldalára, amelyen ő és munkatársai a listát használva hívogatják a választókat.

A Fidesz pártigazgatójáról, Kubatov Gáborról elhíresült, először a 2009-es pécsi időközi önkormányzati választási kampányban debütált lista lényege, hogy a felhívott állampolgárokat olyan kategóriákba lehet sorolni, mint támogató, elutasító vagy bizonytalan. Ennek alapján pedig a kampány legforróbb időszakaiban az aktivistáik azokra az emberekre koncentrálhatnak, akiket telefonálgatással vagy személyes meggyőzéssel rá lehet arra bírni, hogy elmenjenek szavazni a Fideszre. A választópolgárok ilyen listázása, az adatok megőrzése azonban törvénytelen.