Teljes érdektelenség mellett demonstrált a Momentum a sajtószabadságért

2018. augusztus 1., 23:22

Szerző: Bíró Veronika

A Hír TV-nél ma lezajlott hatalomátvétel ellen tiltakozva a Momentum flashmobot tartott a Szabadság téren szerda este a Magyar Televízió régi épülete előtt. A rendezvényen kevesen körülbelül mindössze százan voltak, főként a mozgalom aktivistái és a sajtó képviselői.

Elsőként a Hír TV ma kirúgott munkatársa, Gulyás Balázs szólalt fel. Úgy gondolja, hogy a mai események, és ahogy a munkatársaival bántak, azt mutatják, hogy ez a rendszer belülről rohad. Véleménye szerint ebben az országban semmi nem történhet Orbán Viktor engedélye nélkül, ezért a mai események, az elintézési mód is az ő tudtával, engedélyével történtek.

Nagy Károly, a Momentum ifjúsági szervezetének elnöke szerint sokan gondolják most, hogy nincs remény.

– Le kell kapcsolni a tévét, amiből propaganda folyik. Elő kell venni a független hírforrásokat, támogatni kell a független médiumokat, mert ez segít abban, hogy mindenkihez eljusson a független, szabad hang. Bátraknak kell lennünk és szerveződnünk kell, mert egyenként gyengék és halkak, de közösségben erősek és hangosak vagyunk

– jelentette ki.

A momentumos Berg Dániel is felszólalt. Elmondta, hogy ő volt Kálmán Olga egyik utolsó vendége, tegnap az Egyenesen című műsor utolsó adásában vele készített interjút a csatorna ma kirúgott műsorvezetője. A rendezvénnyel a szolidaritásukat akarják kifejezni a kirúgott munkatársak mellett. Arra kérte a tüntetőket, hogy a kipakolt régi televíziókat fújják tele festékkel, írják rá üzeneteiket, amiket aztán eljuttatnak az új Hír TV-nek.

Ez meg is történt, néhány SZA BAD SÁG feliratú tévékészülékkel átmentek a Hír TV Szentendrei úti székházához, a kapun azonban nem engedték be őket, így a tévék egy szemeteskonténerben végezték.