Egy forintért lehet telket venni, csak vegye meg valaki

Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését.

2023. május 11., 16:59

Szerző:

Körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres, közművesített vagy könnyen közművesíthető, telket kínálnak az építkezőknek egyforintos jelképes áron – közölte Tolnanémedi polgármestere, Vígh László. 

„Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben”

– jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, hogy a községben 2017-ben még 1100-an éltek, 2022-ben már csak 991-en. A lakosság elöregedett, a továbbtanuló fiatalok jellemzően nem költöznek haza. Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

A polgármester szerint a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely.

(Kiemelt képünkön: Tolnanémedi madártávlatból. Fotó: Civertan/Wikipedia)

16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.

2023. május 29., 11:15

A felújított 3-as metró átadása után megújulnak a pótlóbuszok egykori sávjai, rövidesen több sávot használhatnak az autósok, ami csökkenti a mellékutcák forgalomterhelését, és biztonságosabb lesz a biciklis közlekedés is.