Tavasztól változás lesz a Lánchídon

Március 20-tól a jelenleginél több busz közlekedik majd a Lánchídon, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap az MTI-vel.

2023. február 26., 15:00

Szerző:

Azt írták, csúcsidőszakban, óránként a mostanihoz képest átlagosan öttel több jármű közlekedik Buda és Pest között a felújítás alatt álló Lánchídon, így a jelenleginél akár háromszázzal többen kelhetnek át a Dunán. A fejlesztésnek köszönhetően a felújítás megkezdése előtti időszakhoz képest több mint 50 százalékkal növekszik a közösségi közlekedés kapacitása a Lánchídon.   

Március végétől csúcsidőben sűrűbben jár majd a 105-ös busz, emellett a hónap végétől az akkor már a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedő 178-as busz is segíti a Duna két partja között utazókat. A 16-os és a 216-os buszok továbbra is a jelenleg is érvényben lévő menetend szerint indulnak majd - olvasható a közleményben.

(Fotó: Facebook)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.