Tarlós István mesélt új munkájáról Orbán mellett, sokat gondol 2022-re és szerinte a Momentum megszállta az egyetemeket

2020. január 16., 08:36

Szerző:

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Tarlós István korábbi főpolgármester, aki immár miniszterelnöki megbízottként éli mindennapjait.

Mostani munkájáról azt mondta:

„A miniszterelnök személyes főtanácsadója lettem. Közlekedési és közmű-infrastruktúrák nagyberuházásainak véleményezése az egyik feladatom, másrészt állandó kapcsolattartó leszek a kormány, a miniszterelnök és a mérnöktársadalom, elsősorban a mérnöki kamara között. A kamara és néhány komolyabb tervező cég mellett Palkovics László miniszter úrral leszek még állandó munkakapcsolatban. A megbízásom kiegészült néhány, az önkormányzatisággal összefüggő kérdéssel is. Nem konkrét ügyekről van szó, hanem az önkormányzati törvény véleményezése, az önkormányzati struktúrák és a forrásmegosztás helyzetével foglalkozom, ebben az esetben Pintér Sándor belügyminiszter úr a kormány illetékes képviselője.”

Mint kiderült, a főpolgármesteri hivatal átadás-átvétele óta egyszer beszélt Karácsony Gergellyel, karácsony előtt: udvariasan kellemes ünnepeket kívántak egymásnak, de Karácsony egyébként nem kért a főváros vezetésével kapcsolatos szakmai tanácsot elődjétől. Bár a főváros munkájába nem akar beavatkozni, de a Lánchíd szerinte nem lenne jó gyalogoshíd és mindenképp fel kell újítani.

Az interjúban azt is elmondja, sokat gondol 2022-re, a következő országgyűlési választásra, amikor olyan kérdésekről is szavazunk, mint az illegális bevándorlás, a nemzetállamiság, a hagyományos európai és magyar kultúra családmodell, amiket „a jövő generációk érdekének megfelelően képvisel a miniszterelnök és a kormány”. De nem így a Momentum és a DK, sőt, előbbi tevékenysége szerinte gátlástalan.

„Riasztó, hogy a Momentum, amely mögött gyakorlatilag semmilyen teljesítmény nincs, pillanatnyilag a legveszedelmesebb és leggátlástalanabb álláspontot képviseli az említett sorskérdések tekintetében, miközben külhonban is lobbizva, „megszállva” az egyetemeket, és az online térben messze megelőzve a kormánypártokat jelentős és erős hatást gyakorol a velük egyébként nem azonos szellemű fiatalokra is.” – fogalmazott Budapest egykori első embere.

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.