Tarjányi Péter szerint a Nemzetbiztonsági bizottságnak igenis van mozgástere Pegasus-ügyben

A szakértő szerint a testület tagjai kérhetnek iratbetekintést is a titkosszolgálatoknál. 

2021. július 26., 15:21

Szerző:

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő reagált a Nemzetbiztonsági bizottság mai ülésére, amely határozatképtelennek bizonyult, miután a kormánypárti képviselők nem jelentek meg az ülésen. 

A szakértő szerint annak ellenére, hogy nem lehetett meghallgatni senkit az illetékes vezetők közül a Pegasus-ügyben, a Bizottság ellenzéki elnöke, valamint a tagok külön-külön és együtt is elmehetnek az illetékes titkosszolgálati szervekhez. „Akár betekintést is kérhetnek a Pegasus-botrányhoz kapcsolódó konkrét elrendelési anyagokba” – írta.

(Kiemelt kép: „Zárt ülés” feliratú tábla az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága ülésének helyet adó tanácsterem ajtaján az Országgyűlés Irodaházában 2017. május 23-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.