Tanítás közben szakadt rá az álmennyezet a katolikus iskola diákjaira

Senki sem sérült meg, az eset okait még vizsgálják. 

2022. október 28., 21:26

Szerző:

Tanóra alatt szakadt le az álmennyezet a Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében péntek délelőtt – a Telex értesülését az intézmény igazgatóhelyettese is megerősítette. Elmondása szerint az álmennyezet lassan kezdett el ereszkedni, ezt a diákok időben észlelték, és el tudták hagyni a termet, személyi sérülés nem történt, bár „sokan megijedhettek”. Az eset okait még vizsgálják.

Az esettel kapcsolatban a Telex további kérdéseket küldött az iskola fenntartójának, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának (EKIF). Válaszukból kiderült, hogy az épületben egyetlen tanteremben szereltek fel álmennyezet még 2010-ben, az szakadt most le, a baleset idején 11. osztályos tanulók tartózkodtak a teremben.

„A jövő hét három munkanapján az egész iskolában tanítás nélküli munkanap lesz, amikor a tanulók nem tartózkodnak az iskolában – ez idő alatt történik az eset műszaki kivizsgálása.”

Az iskola egy éve került az EKIF fenntartásába, tájékoztatásuk szerint az épület átlagos műszaki állapotban van, a karbantartása folyamatos.

(Kiemelt képünk: A Kolping Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Sportgimnázium épülete Angyalföldön, a Huba u. 6. szám alatt.  MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)