Újabb pedagógus halt meg koronavírusban

2020. október 27., 14:14

Szerző:

Egy újlipótvárosi intézmény pedagógusa hunyt el. 

 

Egy tizenharmadik kerületi általános iskola tanára halt meg a járvány okozta betegségben – tudta meg a hvg.hu.  A Pedagógusok Szakszervezete a lapnak megerősítette a belső forrásból érkezett információt. Úgy tudják, hogy az újlipótvárosi intézmény ötvenkét éves tanárának krónikus betegsége is volt. Amikor szeptemberben elkezdődött a tanév, ő is munkába állt, ám az  egyik osztálya még az őszi szünet előtt karanténba került egy covidos megbetegedés miatt.

Mint ismert, az állami közoktatási intézményeket fenntartó Klebelsberg Központ nem vezetnek nyilvántartást a Covid–19-cel fertőzött pedagógusokról. Az EMMI szerint a tankerületeknek van ugyan pontos számuk a fertőzöttekről, de mivel ez érzékeny adat, nem oszthatják meg. 

Közben a pedagógusok egy része attól fél, hogy bármikor megfertőződhet, mert nincs egységes eljárási rend, ha valaki beteg lesz az iskolában. 

„A kormánynak nyilatkoznia kell, mennyi az az esetszám (betegek, halálozások) amikor már szigorúbb intézkedéseket kell hozni az oktatásban” – mondta tegnap Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke az RTL híradónak.

Ez a mostani a negyedik olyan ismert eset, amikor aktív pedagógus halt meg koronavírus-fertőzés következtében Magyarországon.

  

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.