Sztrájk jöhet a BKV-nál, ha nem egyeznek meg egy héten belül

6 százalékos béremelést kérnek a szakszervezetek.

2021. március 19., 21:38

Szerző:

Kollektív munkaügyi vitát kezdeményeztek a BKV Zrt. szakszervezetei pénteken; 6 százalékos béremelést kérnek – idézi a cég közleményét az MTI.

Ha hét napon belül nem születik megegyezés  a szakszervezetek sztrájkot indíthatnak, és már az egyeztetés ideje alatt is kezdeményezhető egyszer, legfeljebb 2 órás figyelmeztető sztrájk.

A BKV szakszervezetei 6 százalékos bérfejlesztést és 10 százalékos cafeteria emelést kérnek. A cég vezetése azt ígérte, hogy a tulajdonossal közösen keresi a szükséges forrásokat. A BKV Zrt. vezetése eddig is próbált megállapodni a szakszervezetekkel a 2021-es bérjellegű juttatásokról, de a megegyezést a pandémiával súlyosbított, forráshiányos időszak megnehezítette – írták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: 168.hu | Merész Márton)

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.