Szombathelyen már összeállt az ellenzék az önkormányzati választásokra

2019. január 30., 18:21

Szerző:

24.hu információ szerint az ellenzék szombathelyi szervezetei megegyeztek az önkormányzati választásokon való együttműködésükről – az egész országban elsőként. Az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum sikeresen megállapodott a közös jelöltek személyéről, az összefogást pedig a városban nagy támogatottsággal rendelkező Jobbik, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is támogatja, bár ez a két párt embereinek állítólag nem jutott hely a 14 jelölt között, így nekik csak listás hely juthat.

A közös ellenzéki polgármester-jelölt a 2018-as parlamenti választáson 30 százalékot szerzett, így Hende Csaba volt honvédelmi miniszterrel szemben alulmaradt MSZP-s Nemény András lesz, a többi jelöltet pénteken mutatják be.

A vasi megyeszékhely az ellenzéki összefogás összehozásban való elsőbbsége nem meglepő: a helyi ellenzéki pártszervezetek a 2018-as országgyűlési kampány idején se voltak messze a koordinált szerepléstől, és a tavaly tavaszról átmentett szimpátiát csak növelhette az elmúlt hónapok ellenzéki összeborulása.