SZFE-s maszkban vették át diplomájukat a Képzőművészeti Egyetem hallgatói

2020. szeptember 4., 14:40

Szerző:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) melletti kiállást jelképező szimbólum volt a szájmaszkján több végzős hallgatónak is, akik a Magyar Képzőművészeti Egyetemen pénteken vették át a diplomájukat - írja a 444

A diplomázott hallgatók, oktatók és munkatársak az ünnepség után az SZFE épülete elé vonultak, hogy kifejezzék szolidaritásukat az egyetem oktatói, hallgatói és munkatársai iránt. Az SZFE épületénél egyébként péntek délután tüntetés lesz, vasárnap pedig az SZFE hallgatói előláncot szerveznek a Parlament és az egyetem közé.

 

 

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.