Szlávik: Több korlátozásnak is eljött az ideje

A főorvos szerint a kormány csak az átoltottság mértéke miatt vár a korlátozások bevezetésével. 

2021. november 8., 18:05

Szerző:

A negyedik hullám jelenleg felszálló ágban van – fogalmazott Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa a TV2 műsorában. Szlávik szerint csupán a lakosság átoltottsága miatt vár a korlátozó intézkedések bevezetésével a kormány. A főorvos szerint számos korlátozást már be kéne vezetni, de a napi esetszámok fogják ezek mértékét meghatározni. 

Szlávik szerint a kormány az oltási akcióhéttel a magasabb átoltottság elérésé mellett az is célja, hogy ne kelljen újabb lezárásokat elrendelnie. A jelenlegi esetszámokat kifejezetten súlyosnak tartja a főorvos és nem tudja megmondani mi várható a karácsonyi időszakban. Véleménye szerint akár a napi esetszámok csökkenése is előfordulhat.

Szlávik hozzátette: az oltatlanok korlátozása elősegítheti, hogy egyre többen vegyék fel az oltást közülük is. Kiemelte az átoltottság növelésének fontosságát, mert a főorvos szerint a nemzetközi példák is azt mutatják, akkor lehet vége a járványnak, ha minél többen oltatják be magukat.

(Kiemelt kép: Szlávik János infektológus főorvos egy Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal a Dél-pesti Centrumkórházban 2020. december 26-án. Fotó: Koszticsák Szilárd)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.