Szitálással, ónos esővel örvendeztet meg bennünket a vasárnapi időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzése vasárnap estig. 

2022. december 4., 07:47

Szerző:

A látási viszonyok fokozatosan javulnak, és a nap első felében főként az Alföld déli részén van esély pár órás szűrt napsütésre – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás-előrejelzéséből. Ezt követően arrafelé is megvastagszik a felhőzet.

Szitálás, illetve délutántól kisebb eső, záporeső helyenként kialakulhat.

A délkeleti szél a Dunántúlon és a Duna-Tisza köze déli részein élénk, olykor erős lehet, az északkeleti harmadban azonban gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére 2 és 6 fok közé hűl le a levegő.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az ónos eső miatt síkossá vált járda Budapesten, a Móricz Zsigmond körtéren. MTVA/Bizományosi: Turbéky Eszter)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.