Szili Katalin 13,7 millió forintért kötött szerződést a kormánnyal februárban

A Miniszterelnökség februári szerződései között jegyeztek egy tanácsadási megbízást Szili Katalinnal is. A bruttó 13,7 milliós munka témája a „határon átnyúló autonómia".

2023. április 3., 16:53

Szerző:

A politikus februárban közölte: már nem miniszterelnöki megbízott, hogy így kiküszöbölje az összeférhetetlenséget a pécsi egyetem kuratóriumi tagságával. Szili viszont „miniszterelnöki tanácsadó” lett, így továbbra is kapja a kormánytól a havi egymilliót.

Szili Katalin 2015 márciusa óta dolgozik a kormánynak. Egymilliós havi honoráriummal számolva ez összesen közel 100 millió forint kiadást jelent az adófizetőknek a kormánypártokhoz megtért politikus miatt – írja rövid Facebook-posztban a K-Monitor.

Az MSZMP-ből az MSZP után a KDNP-ben otthonra talált Szili legújabb pártválasztását pénteken magyarázta meg a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Mint közölte, minderre  három indoka volt: „egy ideológiai, egy politikai és egy praktikus”. Magyarázata szerint az ideológiai ok az, hogy „a 21. század valódi szociáldemokráciája inkább a keresztény-szociális eszmerendszernek felel meg”. Politikai szempontból az motiválta, hogy a szocialista párton belül mindig is azt a népi-nemzeti vonalat képviselte, amit szerinte „mindig lenézett a liberális mainstream”.

A praktikum pedig annyiból áll, hogy eddig is, amíg pártonkívüli volt, folyamatosan a kormányzó pártokhoz kötötték, elképzelhetetlennek tartották a nemzetpolitikai kiállást függetlenként, így szerinte legalább meg is felel ennek az egyébként belső indíttatásból fakadó elvárásnak is – idézte a Magyar Nemzet.

(Kiemelt kép: Szili Katalin határon túli autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott nyilatkozik a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjprogramjának idei felvidéki záróeseményének helyszínén, a lévai Juhász Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában 2022. december 13-án. Fotó: MTI/Komka Péter)

17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.