Keményen visszaszólt Szijjártó Péter Zelenszkijnek

Szerencsére nem ő dönti el, ki a jó NATO-tag, és ki nem – közölte Szijjártó külgazdasági- és külügyminiszter Zelenszkij korábbi kritikájára válaszolva.

2023. május 1., 10:26

Szerző:

„Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint Magyarország viselkedése NATO-tagországként nem megfelelő. Ezt szerencsére nem ő dönti el” – írta Szijjártó Péter vasárnap közzétett Facebook-posztjában arra reagálva, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy interjúban szóvá tette, szerinte nem lehet Magyarország a NATO-szövetségese, ha a NATO-tagállamokat – mint az Egyesült Államok – ellenségnek minősíti.

„Ha pedig de jure szövetséges, de facto pedig ellene dolgozik, akkor nem adhat tanácsot Ukrajnának, hogy csatlakozzon vagy ne csatlakozzon a NATO-hoz. Legfőképp nem szabadna akadályokat gördítenie az esetleges csatlakozás elé” – mondta el az ukrán elnök.

Szijjártó reakciójában leszögezte, a magyarok már eddig is nagy árat fizettek a háborúban, példaként a számos ,elesett, kárpátaljai magyar katonát hozta fel. Szerinte ezért Zelenszkijnek meg kellene köszönnie azt, amit Ukrajnáért tettek, vádaskodás helyett.

(Kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala)