Szijjártó Péter: nincsen abban semmi új, hogy blokkolták az ukrán külügyminiszter jelenlétét a NATO tanácskozáson

Közösségi média felületén válaszolt a Financial Times által közölt cikkre Szijjártó Péter.

2022. november 29., 16:55

Szerző:

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, külön miniszteri vacsorán vesz részt a NATO-külügyminiszterekkel együtt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. A Financial Times szerint az ukrán külügyminiszter azért a külön vacsorán vesz részt, mert „Budapest nem akarta, hogy a kétnapos találkozó teljes hivatalos ülésén ott legyen”. Erre hírre reagált Szijjártó Péter a Facebbokon:

 
 
 

„A Financial Times szenzációhajhász cikkéről többen is próbáltak érdeklődni. Azt írják, mi akadályoztuk meg a NATO Ukrajna Bizottság hivatalos ülésének összehívását. Álláspontunkban nincsen semmi új és semmi meglepő. Évekkel ezelőtt világossá tettük, hogy mindaddig, amíg Ukrajna nem adja vissza a kárpátaljai magyarok jogait, addig nem járulunk hozzá ezen testület összehívásához.

A háború kitörése óta ezt a kérdést mi nem vettük elő, most sincs szándékunk erre. Reméljük, minél előbb béke lesz, és akkor majd ezt a kérdést is újra meg lehet vitatni” – írta a külügyminiszter.
 
(Kiemelt képünk forrása: Szijjártó Péter Facebook oldala)

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.