Szijjártó Péter nagyon dicsérte az egyik vakcinát

Lehet ezt is fogják gyártani a magyar oltóanyaggyárban. 

2021. december 5., 15:37

Szerző:

Szijjártó Péter pénteken kijelentette, hogy a Szputnyik V ugyanolyan hatásos, mint a többi vakcina. Egy lett rádiónak nyilatkozott az orosz vakcina eredményességéről.

Az Index azt írja, hogy a TASZSZ szovjet-orosz állami hírügynökség tudósítása szerint Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken arról beszélt, hogy

a Magyarországon több mint félmillió beadott Szputnyik vakcina ugyanolyan eredményes, mint a másik öt oltóanyag.

Szijjártó már korábban is beszámolt az orosz vakcina hatékonyságáról és arról is, hogy az oltóanyag gyártásához szükséges technológiát Magyarország még az idén megkaphatja. A miniszter a vakcinának köszönhető erős magyar-orosz kapcsolatot is kiemelte.

Idén februárban a magyar egészségügy volt az első, mely használni kezdte az orosz vakcinát az Európai Unió országai közül. Ugyan az EU-ban még mindig csak engedélyezési fázisban van, a Bloomberg hírportál novemberben arról számolt be, hogy a Szputnyik év végéig megkaphatja a WHO jóváhagyást.  

(Kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.