Szijjártó Péter nagyon dicsérte az egyik vakcinát

Lehet ezt is fogják gyártani a magyar oltóanyaggyárban. 

2021. december 5., 15:37

Szerző:

Szijjártó Péter pénteken kijelentette, hogy a Szputnyik V ugyanolyan hatásos, mint a többi vakcina. Egy lett rádiónak nyilatkozott az orosz vakcina eredményességéről.

Az Index azt írja, hogy a TASZSZ szovjet-orosz állami hírügynökség tudósítása szerint Szijjártó Péter külügyminiszter pénteken arról beszélt, hogy

a Magyarországon több mint félmillió beadott Szputnyik vakcina ugyanolyan eredményes, mint a másik öt oltóanyag.

Szijjártó már korábban is beszámolt az orosz vakcina hatékonyságáról és arról is, hogy az oltóanyag gyártásához szükséges technológiát Magyarország még az idén megkaphatja. A miniszter a vakcinának köszönhető erős magyar-orosz kapcsolatot is kiemelte.

Idén februárban a magyar egészségügy volt az első, mely használni kezdte az orosz vakcinát az Európai Unió országai közül. Ugyan az EU-ban még mindig csak engedélyezési fázisban van, a Bloomberg hírportál novemberben arról számolt be, hogy a Szputnyik év végéig megkaphatja a WHO jóváhagyást.  

(Kiemelt kép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.