Durva lezárások lesznek a városban - ez áll a háttérben

A lezárások mellett változik a tömegközlekedés is: sűrűbben járnak a HÉV-ek Óbudán: kezdődik a Sziget Fesztivál.

2024. augusztus 7., 07:47

Szerző:

Kezdődik a Sziget Fesztivál, az Óbudai-sziget környékén lezárások és erősebb forgalom várható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közlése szerint.

Azt írták: az augusztus 7-12 között az Óbudai-szigeten tartott Sziget Fesztivál miatt augusztus 15-én 20 óráig lezárták a Budai alsó rakpart északi szakaszát a Mozaik utca és a bevásárlóközpont parkolója között, az Óbudai-szigetet pedig már korábban lezárták.

A fesztivál miatt keddig naponta 13 órától hajnali 3 óráig időszakosan szintén lezárják a Mozaik utcát, valamint a Budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit-híd között.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a Mozaik utca környékén a megszokottnál jóval több gyalogosra kell számítani, a Szentendrei úton pedig a délutáni és esti órákban a szokottnál erősebb forgalom várható.

A BKK a fesztiválra érkezőknek a közösségi közlekedést ajánlja, szerdától augusztus 13-ig a H5-ös HÉV sűrűbben és éjjel-nappal jár a Batthyány tér és Aquincum illetve Szentendre között. A 226-os autóbusz azonban rövidített útvonalon, a Nyugati pályaudvar és Aquincum között közlekedik, az Óbudai-szigetre nem tér be.

A Sziget CityPass by Budapest Card karszalaggal idén is díjmentesen vehető igénybe a közösségi közlekedés a fővárosban, hétfőtől augusztus 15-ig a BKK a Filatorigát HÉV-állomáson ideiglenes értékesítési pontot is működtet - tették hozzá.

A fesztivál gyalogos útvonalai a korábbi évekhez képest megváltoztak, az idei évtől a HÉV Szentlélek téri megállója közelében levő H-hídi bejáraton már gyalogosok és kerékpárosok sem mehetnek be a fesztiválterületre, a Sziget főbejárata csak a HÉV Filatorigáttól néhány perces sétára levő K-hídon közelíthető meg.

Újra lesz Nagy Utcaszínház a fesztiválon

Egy francia produkcióval visszatér a Sziget Fesztiválra a Nagy Utcaszínház, a világ különböző tájairól érkező cirkuszi előadásokat mutat be a Cirque du Sziget, a Sétáló Utcaszínházak keretében kilenc attrakció látható, emellett Vándor Vurstli, élőszobor kiálltás, valamint Színház- és Tánc Sarok is várja a látogatókat. A Nagy Utcaszínház a francia Cie Gratte Ciel társulat darus produkciójával, a Rouge! című darabbal tér vissza a Szigetre. Akrobaták és táncosok a színpadon és a magasban mutatnak be látványos produkciót a Színház- és Tánc Sarok melletti területen – közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön. A Cirque du Sziget idén is a világ minden tájáról érkező produkciókkal várja a látogatókat, három helyszínen, minden nap 14 órától.

Tegnap 17:41

Kedden is marad az országban az őszi időjárás. S bár nap közben egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, de azért maradnak tartósan borult tájak.

Tegnap 15:29

Magyarország 2020 óta nem változtatta meg az uniós joggal szembenálló menekültügyi törvényeit, amelyek az Európai Bíróság 80 milliárd forintos bírságot szabott ki rá. Az Európai Bizottság nem egyezkedik tovább, így 80 milliárd forintnyi összeget kell az országnak kifizetni.