Szeptemberben korábban érkezik a családtámogatás

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményben jelentette be a hírt. 

2023. augusztus 10., 13:57

Szerző:

Előrehozott családtámogatással segíti a kormány a gyermekes családokat az iskolakezdésre való felkészülésben – írják. 

A Magyar Posta augusztus 24-étől kézbesíti a családi pótlékot, a GYES-t és GYET-et is, míg a Magyar Államkincstár augusztus 25-ére utalja a bankszámlákra a családi támogatást.

 (Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) tájékoztatása alapján október 2-től (hétfőtől) október 26-ig, a hegyeshalmi fővonalon végzett felújítás jelenlegi fázisához igazodva több Budapestről induló és Bécsen túl közlekedő railjet xpress rövidebb útvonalon, csak Bécsig közlekedik. Az utazóközönség számára tehát továbbra is elérhetőek maradnak a railjet szerelvények mind belföldön, mind a külföldi szakaszon, de bizonyos járatoknál Bécsben másik vonatra kell átszállni.

Pert nyert a Greenpeace a Fertő tavi beruházásra 2023. májusában kiadott környezetvédelmi működési engedély ügyében. Az UNESCO október 2-án tart vizsgálatot a helyszínen és dönt a világörökségi terület veszélyes listára kerüléséről is.

2023. szeptember 29., 18:02

A megbízólevél átadása Alekszandr Lukasenko államfővé választásának törvényesként való elismerését jelenti, miközben az Európai Unió nem fogadja el törvényesnek a három évvel ezelőtti választások eredményét.