Szeptember második felében az ősz is megérkezik

Ideje előszedni az őszi ruhákat.

2023. szeptember 18., 17:34

Szerző:

Hétfő estétől szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, amely kitart kedd késő délutánig, estig, akkor ugyanis nyugat felől jelentősen csökken a csapadékhajlam. A déli, délkeleti szél hajnaltól egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, több helyen megélénkül, néhol megerősödik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható, de néhol ennél hűvösebb is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden nagyrészt 24 és 28 fok között alakul, de délkeleten kicsit melegebb, az Északi-középhegységben pedig hűvösebb is lehet.

 (Kiemelt kép: A balatonfüredi Tagore sétány az őszi napsütésben 2020. október 20-án. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Szijjártó Péter kilenc éve tette le a külügyminisztei esküt – erről emlékezett meg Facebook bejegyzésben, amelyben valóra vált álmairól is írt. 

Elgázolt egy embert a Balaton InterCity Háros állomáson vasárnap délelőtt, aki a helyszínen életét vesztette. Emiatt több vonat menetrendje módosul – tájékoztat a Mávinform közleménye.