A TV2 műsorvezetője szerint a baloldal kiszolgáltatott embereket használ fel, tíz éve még ő kapott bírósági megrovást piramisjáték szervezése miatt

2019. július 30., 08:17

Szerző:

2009-ben piramisjáték szervezése miatt jogerősen bírósági megrovást kapott Szentpéteri Eszter, a TV2  műsorvezetője, aki a Facebook-posztban adott hangot a felháborodásának, amiért az ATV riportban mutatta be az Országos Onkológiai Intézetben uralkodó állapotokat – emlékeztet a Média1 hírportál. Szentpéteri Eszter szerint a baloldal kiszolgáltatott, beteg embereket használ fel, csakhogy tíz éve még ő volt az aki sokadmagával embereket károsított meg. A Humán Club Egyesület (HCE) körül forgó ügyben az ügyészség összesen 66 embert vádolt meg több mint 3500 ember átverése miatt. Szentpéteri Eszter 20 millió forintot keresett illegálisan a piramisjáték szervezésével, emiatt kapott jogerősen bírósági megrovást.

Ami az ATV riportját illeti, az derült ki, hogy sok betegnek hajnali fél 5-től várnia a sötét, zsúfolásig telt folyosókon, hogy 7 órakor sorszámot kapjon, a legkésőbbi időpontban, 11-kor pedig bejusson kemoterápiára. Ezután a TV2 is jelentkezett egy riporttal, amelyben Polgár Csaba, az OOI főigazgatója azt állította, intézményében világszínvonalú ellátást kapnak a betegek, Szentpéteri Eszternek pedig úgy sikerült megírnia a Facebook-bejegyzést, hogy elfelejti megemlíteni benne, Polgár Csaba az ő férje. 

Az OOI-ban uralkodó állapotok miatt Székely László ombudsman vizsgálatot indított.

 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.