Kifakadt a TV2 műsorvezetője az Országos Onkológiai Intézetről szóló kritikus riportokra, kis szépséghiba, hogy a férje vezeti az intézetet

2019. július 29., 13:15

Szerző:

„Uszítsunk, máshoz úgysem értünk! Így van kedves baloldal?”

– kezdi bejegyzését a Facebookon Szentpéteri Eszter, a TV2 Tények híradósa, aki finoman szólva is felháborodott az Országos Onkológiai Intézetnél kialakult sorban állásról szóló híreken, különösen az ATV riportján.

Szentpéteri Eszter a hírekről beszámoló média és a politikai baloldal összemosása után azt elfelejtette megemlíteni, hogy az OOI főigazgatója a férje, Polgár Csaba, akit őt közvetlenül Kásler Miklós miniszter – az intézet korábbi igazgatója – javasolta a posztra. Ahogy a bejegyzést kiszúró hvg.hu is megemlíti,

Szentpéteri Eszter volt az a műsorvezető, aki az újságírás pártatlanságra vonatkozó szabályait teljesen felrúgva 2018-ban maga mondta a kamerákba kollégáival, hogy ő Orbán Viktorra fog szavazni a választásokon.

Fotó: Szentpéteri Eszter/Facebook

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az OOI-nél többször már hajnal öt és fél hat között indul a sorban állás, hogy a várakozó rákos betegek szakorvosi ellátáshoz jussanak, ugyanis nem minden ellátás esetében működik az előjegyzés. Aki csak a rendelés reggel fél nyolckori nyitására érkezett, azok nem biztos, hogy bejutottak kezelésre vagy vizsgálatra.

Az OOI közleményben elismerte az előjegyzés hiányát és augusztusban igyekszik rendezni a helyzetet, a sorban állást közvetve elismerve leírták közleményükben, hogy "értelmetlen" sorban állni, sőt, inkább nem is fogják a rendelés előtt kinyitni a várót, hogy ne ott várjanak korábban a betegek.

Erre válaszul a TV2 forgatott egy riportot, ezt Szentpéteri Eszter már „igazságként” osztott meg. A riportban a férje, Polgár Csaba beszél a „világszínvonalú” ellátásról.

Az Eurostat legfrissebb adatsora szerint az Európai Unióban Magyarországon a legmagasabb az ezer főre jutó rákos megbetegedésből fakadó halálozások száma.