Szentkirályi szerint a szankcióbombás plakátok jól leírják a valóságot

Szentkirály Alexandra szerint a kormány plakátjai jól jellemzik a valóságot, ugyanis tényleg bombaként hatottak a szankciók.

2022. október 22., 12:11

Szerző:

Szentkirályi Alexandra a szombati kormányinfón újságírói kérdésre elmondta, hogy a kormány szankcióbombás plakátjai jól jellemzik a valóságot, ugyanis a szankciók tényleg bombaként hatottak a gazdaságra.

„Felrobbantotta az energiaárakat, a plakátok jól leírják a valóságot sajnos”

– jelentette ki. Hozzátette, hogy nagy eredménynek tartja, hogy Magyarország az első, akik megkérdezik az embereket, hogy mit gondolnak a szankciókról. A nemzeti konzultációkat néhány napon belül már online is ki lehet tölteni.

Egy másik, a plakátokról szóló kérdésre elmondta, hogy Magyarország még mindig segít Ukrajnának, és együttéreznek a menekülő ukránokkal, többek között ezért is sürgetik a békét. De szerinte a bombás plakáttal nincs baj, attól függetlenül, hogy a szomszédunkban bombázzák a civileket.

(Kiemelt kép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2022. október 13-án. MTI/Balogh Zoltán)