Szennyvízben áll Monorierdő, mert másfélszer többen laknak a településen, mint amennyit a csatorna bír

Hónapok óta szinte naponta tör fel a szennyvíz a Pest megyei Monorierdőn. A vízügyi cég szerint túlterhelt a rendszer, mivel másfélszer annyian laknak most a településen, mint amikor a csatornarendszer kiépült. Egyesével mennek a problémás helyekre a szippantós autóval, de lassan haladnak, mert nincs elég emberük.

2022. július 5., 20:15

Szerző:

Monorierdő utcáin csaknem minden nap feltör valahol a szennyvíz, ami van, hogy befolyik a kertekbe, vagy pincékbe – írta az RTL Híradó.

Több helyi is beszámolt a problémáról, amelyről elmondták, hogy küzdeni nem igazán tudnak ellene. A Dabas és környéke Vízügyi Kft.-nél (Daköv) tudnak a problémáról. Azt mondják, amikor a csatornarendszer épült, még jóval kevesebben laktak a településen. Sajnos a több mint másfélszeresre nőtt település lakosságszámot már nem bírja problémamentesen elszállítani a vákuumos csatornarendszerünk” – magyarázza Artzt Sándor, a Daköv monori üzemigazgatóságának igazgatója. Így most minden nap jönnek Monorierdőre szippantóskocsival. De valóban nem tudnak elégszer jönni, nincs elég munkatársuk.

A polgármester a híradónak elmondta, hogy azt tervezi, hogy ogi érdekképviseletet hoznak létre, ahol az önkormányzat jogásza fogadja majd a panaszokat, és segít eljárni is az ügyekben.

(Kiemelt kép pillanatkép. Forrás: RTL Híradó)

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.