Szemenszedett hazugság – vágott vissza Schiffer Hadházynak

2018. április 9., 15:28

Szerző:

Szemenszedett hazugság – pontosan így fogalmazott a Magyar Nemzet megkeresésére Schiffer András, miután az LMP társelnöke, Hadházy Ákos meglepő dolgokat állított róla.

Hadházy ma a 24.hu-nak adott interjújában az egyéni visszalépések kapcsán azt mondta, „Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek. Ez persze nyilvánvalóan képtelenség, és az elnökség nagy többséggel le is szavazta ennek lehetőségét. Azonban sok jelöltünk mégis tartott attól, hogy mi van, ha Schiffer betartja az ígéretét”

Schiffer a Magyar Nemzetnek azt monda, hogy ő soha senkit nem fenyegetett meg semmivel. A történet ott kezdődött, hogy amikor az első LMP-s jelölt visszalépett az MSZP-s Kunhalmi Ágnes javára a XVIII. kerületben, a párt automatikusan elesett 150 millió forintos állami kampánytámogatástól. Schiffer elmondása szerint ekkor kértek tőle, illetve több ügyvéd kollégájától is jogi szakvéleményt, hogy a pénz elbukása miatt felmerül-e a polgári jogi felelősség kérdése. Mint monda, ő maga nem adott erről szakvéleményt, több kollégája viszont igen. Ám leszögezte, hogy

ezek szakvélemények, nem pedig fenyegetések.

Schiffer azt is elmondta, hogy ő egyébként az egyéni jelöltek közül senkit sem keresett meg. Egyetlen jelölt volt, aki kérte az ő tanácsát, neki el is mondta a véleményét, az érintett azonban visszalépett. Az LMP vezetésétől már korábban visszavonult politikus azt is hozzátette, hogy

jogi lépéseket fontolgat Hadházyval szemben.

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.