Szél Bernadett szerint a Fidesz kommunista lett, a kormánypárt cserében „lebaloldalizta” az LMP-t

A zöldpárti miniszterelnök-jelölt szerint a a Fidesz már nem tud különbséget tenni az állami vagyon és a saját vagyona között, „ipari szintű" korrupció van.

2018. február 24., 18:06

Szerző:

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint a régi, egykor liberális, aztán polgári Fideszből semmi nem maradt, egy kommunista párt lett.

Az LMP társelnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal támasztotta alá, hogy a Fidesz minden egyes alkalommal leszavazta az ügynökakták nyilvánosságra hozásáról az LMP által beterjesztett javaslatot az Országgyűlésben.

Állításukat igazolja az is Szél szerint, hogy a Fidesz már nem tud különbséget tenni az állami vagyon és a saját vagyona között, „ipari szintű" korrupció van, amelynek semmi köze a Fidesz által említett új nemzeti tőkésréteghez. A nagyobbik kormánypártnak Szél Bernadett szerint a saját működése fenntartása miatt korrupciós hátteret kell üzemeltetnie. „Úgy költik a pénzünket, mintha nem lenne holnap” – idézte a képviselőt az állami hírügynökség.

A propaganda a harmadik bizonyíték arra, hogy a Fidesz kommunista párt lett – mondta Szél Bernadett, aki szerint ennek a szintje minden képzeletet felülmúl. A Fidesz felépített egy „propagandavalóságot”, ebbe próbálnak visszavonulni, és Orbán Viktor miniszterelnök nem hajlandó vitázni sem.

Minderre a Fidesz úgy reagált: „A reménytelenség gyűlöletet szít, és úgy látszik, hogy Szél Bernadettnek is már csak ez maradt. Ahelyett, hogy saját helyzetéért másokat okol, nézze meg mit csinált a saját pártjából. Az LMP egykor azt ígérte, hogy «lehet más a politika», mára pedig csak egy újabb kiábrándító baloldali párttá vált.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.