A bíróság kimondta, hogy törvényt sértett az iskolában kampányoló szekszárdi fideszes polgármester

2019. szeptember 18., 11:33

Szerző:

Törvénysértő módon, iskolában kampányolt Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere. Az ellenzéki polgármesterjelölt, Bomba Gábor panaszát érdemi vizsgálat nélkül utasították el a választási bizottságok, de a Pécsi Ítélőtábla kimondta a jogsértést – írja a 444.

Az ítélőtábla kiemelte, hogy az amúgy minden évben megtartott polgármesteri tanévnyitót maga Ács Rezső tette kampánytevékenységgé azzal, hogy az arról készült beszámolót és fényképeket közzétette Facebook-oldalán. Ács Rezső szeptember 2-án, az első iskolai napon az egyik egy helyi iskolában uzsonnás dobozokat osztogatott gyerekeknek.

 

Bomba Gábor Facebook-oldalán azt írta, hogy szeptember elején előbb a helyi, majd a területi választási bizottsághoz fordult, de a két testület nem találta kifogásolhatónak, hogy Ács iskolába ment és ott a gyerekekkel fotózkodott. Bomba Gábor ezután fordult a bírósághoz.

 

Az indoklás szerint a köznevelési törvény kifejezetten tiltja azt, hogy az iskolában gyermekfelügyeleti időben párttal vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai tevékenységet folytassanak.

Az ítélőtábla kimondta, hogy Ács Rezső megsértette a választójogi törvényt és a köznevelési törvényt azzal, hogy kampánytevékenységet folytatott az iskolában, és eltiltotta őt a további jogsértéstől.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.