2,9 milliárd forint közpénzt kap egy karibi hangulatú balatoni luxusszállóra a Matolcsy-közeli üzletember

2020. április 9., 20:23

Szerző:

A ötcsillagos szántódi BalaLand hotelt a Grabarics Építőipari Kft. építheti, nettó 8 milliárd 504 millió forintért.

Az állam 2,9 milliárd forinttal támogatja az idegenforgalmi beruházást.

A nyílt tender eredményét az ajánlatkérő Szántód BalaLand Family Ingatlanfejlesztő Kft. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben – írja a napi.hu.

A „karibi koloniális építészeti tematikájú", 15 660 négyzetméteres hotel pincéjében lesz a mélygarázs, valamint a kiszolgáló helyiségek és a gépészet. A földszinten kap helyet a lobby, az étterem, a bár és az aula, míg három emeleten a szobák következnek. A negyedik emeleten helyezkedik el a fittness-wellness részleg.

A Balaland Kft. Matolcsy György egyik legszorosabb bizalmasának lányához kapcsolódik. Nagy Róza lánya, Kante Awa és férje Szepesi Richárd József két cégükkel összesen kétszer 2,99 milliárd forintot kaptak nemrég szállodaépítésre a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. A cég irodaházában van a nyertes Grabarics kft. székhelye is – teszi hozzá a lap.

Palkovics László kedden jelenetette be, hogy a gazdaságvédelmi akióterv részeként 600 milliárd forintot szán az Orbán-kormány a turizmus és a vendéglátás megsegítésére:

Azt viszont még a terv bemutatása előtt tudtuk meg, hogy a hazai turizmus támogatásának jegyében a Mészáros-Tiborcz-tandem is szép összeget kap: nagyjából kétmilliárdot költhet két balatoni kikötője fejlesztésére:

   

 

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.